in ,

Tavşanlı’da geri dönüşüm seferberliği

  • Okuma Süresi:2Dakika
  • Karakter Sayısı:379karakter

Tavşanlı Belediyesi’nce yürütülen çalışmalarla bir yılda 22 bin 234 tonu evsel, bin 30 tonu ambalaj ve 21 tonu bitkisel atık yağ olmak üzere toplam 23 bin 285 ton atık, kaynağında ayrıştırılarak toplandı ve geri dönüşüme kazandırıldı
2010 yılında Türkiye’de ilk kez evsel atık, kül ve ambalaj atıklarını ayrı ayrı toplayan Tavşanlı Belediyesi’nin bu uygulamaya devam ettiğini dile getiren Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, temiz bir çevre ve sağlıklı yaşam alanları için geri dönüşüme büyük önem verdiklerinin altını çizdi.
21 TON BİTKİSEL ATIK YAĞ GERİ DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
Belediye Başkanı Mustafa Güler, ilçe merkezinde 19 noktaya bitkisel atık yağ toplama bidonları konulduğunu kaydederek, “Mahalle muhtarları ile ortaklaşa çalışma yapılarak 19 noktaya bitkisel atık yağ toplama bidonları bıraktık. İlçemizde 50 işletme ve hanelerden bitkisel atık yağların alınması yönünde yapılan çalışmalarla toplam 21 ton bitkisel atık yağların geri dönüşümünü sağladık. Ayrıca atık pil ve akümülatörlerin de evsel atıklardan ayrı toplanması için toplama üniteleri oluşturduk” şeklinde konuştu.
EŞYA KUMBARALARI İLE 37 TON EŞYANIN GERİ DÖNÜŞÜMÜ SAĞLANDI
Tavşanlı’da farklı noktalara konulan giysi ve ayakkabı kumbaraları ile 2022 yılında 37 ton 89 kilogram kullanılmış eşya topladıklarını anlatan Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Kullanılabilecek olanları Belediye Sevgi Çarşı’sında değerlendirirken kullanılamayacak olanların geri dönüşümünü sağlayarak ekonomiye katkı sunduk” diye konuştu.
İNŞAAT ATIKLARI DENETİM ALTINA ALINDI
İnşaat ve moloz benzeri atıkların çevreye gelişigüzel atılmaması için gerekli önlemleri aldıklarını ifade eden Başkan Güler, “Yasağa uymayanlar hakkında cezai işlem uyguladık. Ayrıca hafriyat ve inşaat atığı ile moloz gibi atıkların taşıma işiyle uğraşan vatandaşlarımıza yetki belgeleri dağıtarak konunun belediyemizce denetim altına alınmasını sağladık” şeklinde konuştu.

Haberimizi puanlar mısınız?