in

TÜBİTAK’tan DPÜ’ye 8 projede destek

  • Okuma Süresi:2Dakika
  • Karakter Sayısı:426karakter

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen, Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında DPÜ’den 8 proje desteklenecek
Dumlupınar Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü’nce yapılan açıklamada, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen, 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’nın 1. Dönem Çağrısı kapsamında bu yıl DPÜ’den 8 projenin kabul edildiği bildirildi.
PROF. DR. GÖÇMEZ’DEN TEBRİK MESAJI
Rektör Yardımcısı ve Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Hasan Göçmez, DPÜ’nün elde ettiği başarıdan dolayı gururlandığını ifade ederek, “Yıl boyunca TÜBİTAK destekleri hakkında yaptığımız seminerlerde Üniversitemizin geçmiş yıllardaki başarı grafiğini yükseltmeyi amaçlamıştık. DPÜ BAP olarak yürüttüğümüz çalışmaların karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
DPÜ’DE TÜBİTAK DESTEKLERİ ARTIYOR
Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal ise DPÜ’nün son yıllarda TÜBİTAK’tan aldığı desteklerin önemli ölçüde arttığını hatırlatarak, “Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, TÜBİTAK’tan alınan desteklerle ilgili yürüttüğü çalışmaların karşılığını almaya devam ediyor. Öğrencilerimizin aldığı destekler bizleri oldukça gururlandırdı. Özellikle geçen sene ve bu sene elde edilen başarılar sayesinde artık bu başarı Üniversitemizde gelenek hâline geldi. DPÜ BAP ve ilgili birimlerimiz, ülkemizin bilimsel gelişimine ve gereksinim duyduğu projelere yönelik çalışmalarına devam edecekler ve DPÜ’nün adını çok daha büyük projelerde duyurmayı sürdürecekler. Ben bu başarıda emeği geçen tüm öğrencilerimize ve akademisyenlerimize teşekkür ediyor ve kendilerine başarı dileklerimi sunuyorum” dedi.
2209-A – Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında açıklanan listede yer alan öğrenciler ve danışman akademisyenleri şu şekilde; “ Öğretim Üyesi Fatih Şen’in danışmanlığındaki öğrenciler, Damla Gül Aydoğmuş, Elif Kahraman, Gülsade Şahin, İpek Çobas. Öğretim Üyesi Muharrem Akcan’ın danışmanlığındaki öğrenci, Esra Eliaçık. Öğretim Üyesi Derya Koyuncu Zeybek’in danışmanlığındaki öğrenci, Ümran Çelikkol. Öğretim Üyesi Hülya Biçer’in danışmanlığındaki öğrenci, Mohamed Mahrous Hussein Abdelgawad.

Haberimizi puanlar mısınız?