in ,

Vali Çelik: ‘Birlikten kuvvet doğar’

  • Okuma Süresi:2Dakika
  • Karakter Sayısı:309karakter

Hisarcık’ta düzenlenen Kütahya Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği’nin değerlendirme toplantısına katılan Vali Ali Çelik, toplumun ortak çıkarlarının hedeflendiği kooperatifçiliğin güzel sonuçlar ortaya çıkardığını belirtti
Vali Ali Çelik, Hisarcık ilçesindeki Sefaköy Esire Termal Turizm Kaplıcalarında düzenlenen Kütahya Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliğinin (HAYKOOP) 2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. HAYKOOP’a üye 60 kooperatifin başkanlarıyla bir araya gelen Vali Ali Çelik, faaliyetler ve beklentiler hakkında bilgiler aldı.
“BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR”
Toplumun ortak çıkarlarının hedeflendiği kooperatifçilik anlayışının güzel sonuçlar ortaya çıkardığını belirten Vali Çelik, “İnsanların birbirine güvendiği, yan yana durduğunda, belli bir amacı gerçekleştirmek için kendi çıkarlarını değil de toplum çıkarlarını hedef aldığı zaman ortaya güzel sonuçlar çıktığını İzmir Kirazlı’da İğdeli Kooperatifi ile birinci elden müşahede ettim. “Birlikten kuvvet doğar anlayışını” sahada gösteren kişilersiniz. Yanlış, eksik ne varsa istişareyle çözmek, daha iyiyi yapma arayışı, bize düşen bir görev varsa kendi adıma, devletimiz adına onun bir parçası olmaktan mutluluk duyarım” dedi. Destek ve katılımları için Vali Çelik’e teşekkür eden HAYKOOP Başkanı Yusuf Çalışkan, “Kooperatiflerimiz ilimize 7 milyon TL süt ve hayvancılık desteği sağlamakta olup orman faaliyetlerinde 500 bin metreküp orman emvali çalışması yaparak ilimizde hayvancılık, tarım, orman faaliyetleriyle köyden şehre göçü önlemekte, kooperatiflerinin ve ortaklarının bütün faaliyetlerine büyük katkı sağlamaktadır” diye konuştu. Toplantı görüş ve önerilerin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

Haberimizi puanlar mısınız?