in

Vazo ve Atatürk Anıtı muhafaza altına alınacak

  • Okuma Süresi:2Dakika
  • Karakter Sayısı:315karakter

 

Zafer Meydanı çalışmalarını yerinde inceleyen Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, trafiğin rahatlaması için alternatif çözümleri masaya yatırdıklarını söyledi. Işık, proje kapsamında yerinden kaldırılacak olan Vazo ve Atatürk Anıtı’nın da muhafaza altına alınacağını belirtti

Zafer Meydanında başlayan meydan proje çalışmalarını Vali Ali Çelik ve yüklenici firma yetkilileri ile birlikte inceleyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, geçici rahatsızlık ve Kütahya’ya yakışacak bir meydan için vatandaşlardan sabretmelerini istedi.

Başkan Işık açıklamasında, “Uzun süredir proje çalışmaları ve ihale süreçleri devam eden Kütahya Zafer Meydanı Projemizin imalatına başladık. Şehrimizin simgesi olan vazonun yerinden alınıp tahliye süreci devam ediyor. Vatandaşlarımızı trafik açısından rahatsız eden bu uygulama için sabırlarını diliyoruz. Cumartesi günü Çiniciler Odası, UNESCO tescilli sanatçılarımız ve diğer sanatçılarımız bir araya gelip Vazonun akıbeti ile ilgili bir karar alacağız. Vazonun mevcut hali ile korunacağı mı yoksa sanatçılarımızın ortak görüşü olarak, aynı figür ve desende olmak kaydı ile büyük boyutlu bir vazo mu yapılacak? Onun kararını aldıktan sonra kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

“Verdiğimiz geçici rahatsızlıktan dolayı özür diliyorum” sözleri ile açıklamasına devam eden Başkan Işık, tüm planlamaların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda meydanın açılacağı şeklinde olduğunu ifade ederek, “Toplam 42 milyon bedelle ihalesi yapıldı. Bu, projemizin birinci etabı. İkinci etapta ise Cumhuriyet Caddesi ve bu meydana bağlanan tüm yollarımız dahil olmak üzere devam edecek” dedi.

Haberimizi puanlar mısınız?