in

Yol ticareti için önemli adım

  • Okuma Süresi:2Dakika
  • Karakter Sayısı:391karakter

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın seçim öncesinde vaat ettiği projeler arasında yer alan, yol ticaretinin gelişmesi ve Kütahya’nın yöresel ürünlerinin pazarlanması projesiyle ilgili ilk adım atıldı 20 iş yerinin yer aldığı ‘Yöresel Ürünler Satış Merkezi’nin temel atma töreni, Başkan Işık’ın katılımıyla yapıldı

Kütahya’nın, ilçeleri ile birlikte yöresel ürünlerinin daha fazla tanıtılması ve pazarlanması adına, Başkan Işık’ın seçim vaatleri arasında yer alan ‘Yöresel Ürünlerin Tanıtılması’ projesinin ilk adımı bugün atıldı. Kütahya şehirlerarası otobüs terminalinin karayoluna bakan kısmında, 20 iş yerinin yer alacağı ‘Yöresel Ürün Satış Merkezi’nin temeli, yapılan tören ile atıldı. Törende konuşan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, vatandaşların merakla beklediği projelerin başladığı bir döneme girildiği ifade etti. Bu yılın büyük kısmının, dünyanın ve ülkemizin başına illet olan virüsle mücadele ile geçtiğini belirten Başkan Işık, “Biz, bu arada bu tür projelerimizin, proje hazırlığı, ihale gibi süreçlerini hazırladık. Bu yıl içerisinde çok sayıda projemizin yapımına başlayacak noktaya geldik. Bu projemizde, çok önemsediğimiz projelerimizden birisi. Bu karayolu, Antalya- İstanbul güzergahında. Çok ciddi bir trafik akışının olmasına rağmen, maalesef Kütahya’mız buradan geçen araçları seyreden noktadaydı. Buna bir dur demek gerekiyordu. Yol ticareti denilen ve Kütahya’nın kendine has değerlerinin pazarlanabileceği, sergilenebileceği bir alana ihtiyaç vardı” dedi.

OTOGARA DÜZENLEME YAPILACAK

Bu proje ile birlikte otogarı da düzenleyecek proje üzerine çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Bu projenin devamında otogarın düzenlenmesi var. Yola bakan bu bölgeyi otobüs peronlarından çıkartıp otobüsleri arkaya alarak bu alanı da ticari alana dönüştürecek şekilde bir proje çalışması yapıyoruz. Yolu ticarete ve ekonomiye nasıl katarız bunun üzerine çalışıyoruz. Bu bir başlangıç” dedi.

Haberimizi puanlar mısınız?