in , ,

Ziyaretçiler Kütahya’yı ‘3D Mapping’ ile tanıyacak

YouTube video
  • Okuma Süresi:2Dakika
  • Karakter Sayısı:438karakter

 

Kütahya’nın kültürel ve tarihi değerlerinin yanı sıra yöresel lezzetlerinin tanıtımı amacıyla inşa edilen Frig Çevre ve Medeniyet Tanıtım Merkezi faaliyete geçti. Merkezde oluşturulan odada ‘3D mapping’ yöntemiyle Kütahya ziyaretçilere tanıtılacak

Kütahya-Eskişehir karayolunda kentin kültürel ve tarihi değerleri ile yöresel lezzetlerini tanıtacak Frig Çevre ve Medeniyet Tanıtım Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa Kütahya Valisi Ali Çelik, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Belediye Başkanı Alim Işık, daire müdürleri ve ilçe belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Hititlerden sonra Anadolu’nun en eski ve en gizemli halkı Frigler’in yaşadığı bölgenin tanıtımını artırmak amacıyla önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Vali Ali Çelik, “Bu süreç kısmi projelerden oluşuyor. Yapmış olduğumuz planlama çerçevesinde Sofça’ya geçiş için bir kavşak oluşturacağız. DSİ ile ortak çalışma ile Frig Vadisine tekne ile geçiş sağlanacak. Ayrıca buradaki göl kenarından itibaren Frig Vadisinin yer aldığı Sabuncupınar’a kadar bisiklet yoluyla birbirine entegre edilecek. Karşımızda Porsuk Baraj Gölü’nün muazzam bir manzarası, Kalburcu Şeyhi Pir Ahmet Efendi’nin manevi ruhu var. Elimizde maddi ve manevi bütün imkanlar birleşmiş durumda. Bize düşen bundan sonra sahip çıkmak. İnşallah bu alan birçok tanıtıma vesile olur. Renklerin notası olarak tabir edilen çininin hikayesini başından sonuna kadar her gelen ziyaretçimiz burada tasarımından imaline kadarki süreçleri yakinen tecrübe etme şansı olacak” dedi.

Programda Milletvekilleri İshak Gazel ve Ali Fazıl Kasap ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık da birer konuşma yaparak katılımcılara merkezin öneminden bahsetti. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek merkezin açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra protokol ve vatandaşlar merkezi gezerek yetkililerden bilgiler aldı.

KÜTAHYA, 3D MAPPING YÖNTEMİYLE TANITILACAK

Frig Çevre ve Medeniyet Tanıtım Merkezinde, 3D mapping (video haritalama, film ve animasyonların doğal dokuya uygun olarak oturtularak yayınlanması)  yöntemiyle Kütahya’nın tarihi ve doğal güzelliklerinin sunumu yapıldı.  Proje, eğitilmiş veri teknolojisi kullanılarak yapay zeka tarafından yaklaşık 2 milyon topoğrafya ve lokasyon verisi işlenerek hazırlandı.

 

Haberimizi puanlar mısınız?