35,4291$% 0.28
36,5425€% 0.11
43,6115£% 0.2
3.051,86%0,65
4.979,00%0,10
19.856,00%0,11
Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Kütahya Belediyesi tarafından, vatandaşlara Sıkıcık Çorbası ikramında bulundu. Etkinliğe katılan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, şehrin markalaşması için değerlere sahip çıkılmasının altını çizdi
Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, Kütahya Belediyesi’nin ev sahipliğinde belediye önünde Sıkıcık Çorbası ikramı ve sonrasında ‘Yerel Ürünler ve Sürdürülebilirlik Ekseninde’ söyleşisi gerçekleştirildi. Söyleşi programında, konuşmacılar kendi tecrübeleri ile yerel ürünlerin tanıtımı, kullanımı ve nelerin yapılabileceği hakkında bilgiler verdiler.
‘MARKALAŞMA YÖNÜNDEKİ FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDİYOR’
Programda konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık “Bir şehri şehir yapan hemşehrilerinin ona aidiyetidir. Eğer ben bu şehrin bir vatandaşıyım, Kütahyalıyım, Kütahya’mın şu değerine sahip çıkıyorum derseniz, o şehir markalaşmaya başlamıştır. Şükürler olsun siz değerli hemşehrilerimizin katkı ve destekleriyle her geçen gün bu markalaşma yönündeki faaliyetlerimiz devam ediyor. Şehrimizdeki birçok mümtaz şahsiyetin değişik alanlarda bu şehrin bir ferdi olarak, bir hemşehrimiz olarak şehrine sahip çıkmasından ziyadesi ile mutluyum. Ama daha çok sahip çıkmamız lazım. Markalaşma sürecini kısaltmak için yürekler hep birlikte atmalı. Birisinin başarısını diğeri çekememezlik yaparsa Rabbim oraya nimeti vermediği gibi şükretme duygusunu da oradan alır. Maalesef bazı hemşehrilerimizde bunları da görüyoruz. İnşallah giderek bunların sayısı azalacak. Şükrü öne çıkartan, dua eden, çalışanın yanında olan insanlarımızın sayısı daha da artacak” dedi.
‘BİZ SAHİP ÇIKMASAK KÜTAHYA’YA KİMSE DIŞARIDAN GELİP SAHİP ÇIKMAZ’
4 yıldır birçok mücadeleyi geride bıraktıklarının altını çizen Başkan Işık, göreve ilk geldiği zamanlarda bahsettiği tipteki insanların sayısının fazla olduğunu ifade ederek, “Belediye başkanı başarısız olsun, Kütahya batarsa batsın. Bu zihniyette olanlar vardı. Burası babamın çiftliği değil. Milletin oyu ile göreve geldik, demokratik usullerle belediye başkanı olduk. Şehrül Emin sıfatını aldık. Bundan daha büyük mutluluk olmaz bizim için. Ama bunun sorumluluğu bu şehri bir adım daha ileriye taşımaktır, biz onun için çalışıyoruz. Şehrimize değer katan birçok hemşehrimizi işte bu tür etkinlikler başta olmak üzere bir araya getirdik, birçok faaliyeti hep birlikte gerçekleştirdik. Bu da onlardan birisi. Biz sahip çıkmasak Kütahya’ya kimse dışarıdan gelip sahip çıkmaz. Kütahya’da yaşayanlar önce şehrim diyecek. Önce Kütahyam, önce benim belediye başkanım, benim müdürüm, benim insanım diyecek. Bunu söyledikten sonra birçok işi aşarız. Bu nedenle katılımınız bizim için çok değerli. Hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum. Dua ve desteklerinizi esirgemeyin. Biz gece gündüz her şeye ve herkese rağmen bu şehre adım atmaya, bir üst seviyeye çıkartmaya, değer katmaya ve markalaştırmaya devam edeceğiz. Her ne kadar birçok insan iyi olmamızı istemese de, birçok insan 4 yıl geçmesine rağmen hala bu gariban Anadolu çocuğunu burada göremeye hazmedemesede ben çalışmaya devam edeceğim. Şehrimi dünya kenti yapacağım. Buna inananlar zaten bizimle birlikte. İnanmayanların da Allah yolunu açık etsin. Türk Mutfağı dünyada öne çıkmış mutfaktan birisi. Çin, Fransız ve Türk Mutfağı. Orada adını aldı ise biz onu birinci yapmalıyız. O da buralardan başlıyor. Kütahya mutfağı, Afyon, Uşak, Eskişehir, Bursa mutfağı diyerek Türk Mutfağını dünyaya tanıtır hale getirmemiz lazım. Bu etkinlikler onun için çok önemli” dedi.
DPÜ’de depremzedeler eserlerini sergiledi