46,6529$% 0
53,3500€% 0.03
61,9246£% 0
6.044,47%0,34
9.981,00%-0,14
39.710,00%-0,15
02:00
Kütahya Valisi Musa Işın, muharrem ayı dolayısıyla Zafer Meydanı’nda vatandaşlara aşure dağıttı. Programda konuşan Vali Işın, Muharrem ayında ibadetin yanı sıra dayanışma, paylaşma ve kardeşlik duygularının güçlendiğini söyledi.
Kütahya Valiliği ile Kütahya Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği iş birliğinde gerçekleştirilen programda vatandaşlarla sohbet eden Vali Musa Işın, kazanların başına geçerek aşure dağıttı. Programa katılan vatandaşlar ikramdan dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.
Programın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Işın, muharrem ayının İslam tarihinde mübarek ve anlamlı bir yere sahip olduğunu belirterek, bu ayın ibadetin yanı sıra yardımlaşma, dayanışma, paylaşma ve kardeşlik duygularının güçlendiği özel bir dönem olduğunu ifade etti. Muharrem ayının aynı zamanda Hazreti Hüseyin ve Kerbela şehitlerinin hatırlandığı önemli bir zaman dilimi olduğuna dikkat çeken Vali Işın, Kerbela’da yaşanan acının sadece belirli bir kesimin değil, bütün İslam âleminin ortak hüznü olduğunu söyledi. Başta Hazreti Hüseyin olmak üzere Kerbela’da şehit edilen tüm ehlibeyt mensuplarını rahmet ve minnetle andıklarını ifade eden Işın, tarihe kara bir leke olarak geçen Kerbela hadisesine sebep olanları da kınadıklarını dile getirdi. Muharrem ayının Alevi-Sünni ayrımı gözetmeksizin milletin ortak değeri ve ortak acısı olduğunun altını çizen Vali Işın, bu mübarek günlerin toplumsal birlik ve beraberliğin daha da güçlenmesine vesile olması temennisinde bulundu. Vali Işın, Kütahya Valiliği ile Kütahya Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen aşure ikramının hayırlara vesile olmasını dileyerek, vatandaşların muharrem ayını tebrik etti. Konuşmasının sonunda başta Hazreti Hüseyin olmak üzere tüm Kerbela şehitlerini rahmetle anan Işın, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının her zaman yaşatılması gerektiğini vurguladı.
Program vatandaşların yoğun ilgisiyle tamamlanırken, aşure ikramı gün boyunca devam etti.
Başkan Derin Norveç’te Türkiye’yi temsil etti
1
Gediz’in gelişmesi için işbirliği alanları konuşuldu
29602 kez okundu
2
İşimiz mucizeye kaldı: 0-4
24776 kez okundu
3
Sıradaki gelsin! Şimşek zaferini taraftarıyla kutladı
22101 kez okundu
4
Müdür Yeniay’dan mazot ve gübre desteği açıklaması
21273 kez okundu
5
76 derecelik termal su gün yüzüne çıktı
19931 kez okundu