in

Başkan adayı Sunay, beklenen seçim manifestosunu açıkladı

  • Okuma Süresi:2Dakika
  • Karakter Sayısı:591karakter

 

Kütahya Barosu 47. Dönem Başkan Adayı Av. Edil İlkay Sunay, meslektaşlarının merakla beklediği seçim manifestosunu ve yönetim kurulu aday listesini yayımladı

3 dönemdir saymanlık görevini yürüttüğü Kütahya Barosu’nda başkanlık için kollarını sıvayan Sunay, yönetim kurulu aday lisesini de açıkladı.  “Seçim süreci boyunca düsturumuz ‘İyilik bulaşıcıdır, centilmenlik iyileştirir’ olacaktır” diyen başkan adayı Edip İlkay Sunay, “Yalnızca Kütahya Baromuzun menfaatlerine odaklandık ve hazırlamış olduğumuz projelerimize odaklanıp çalışarak siz meslektaşlarımızın takdirine sunmak üzere tek tek paylaştık. Rekabetin yalnızca yenilikleri ve güzellikleri beraberinde getireceğine inandık. Çünkü bu mukaddes çatı altında paydamız bir, yolumuz bir ve sonunda varacağımız hedef de birdir. İnanıyoruz ki sonunda dostluk kazanacak, ama en önemlisi ise Kütahya Barosu kazanacaktır. Projelerimizi oluştururken her şeyden önce “sorun varsa çözümde vardır” dedik. Bununla birlikte kurumsal yapımızın ve vizyonumuzun vazgeçilmezimiz olduğunu ortaya koyduk. Bu nedenle de mevcut eserlere yenilerini eklerken sorunlarımıza etkin çözümler bulacak, kurumsal yapımızı güçlendirecek, vizyonumuza sahip çıkacağız. Biliniz ki bizler sizleri asla mahcup etmeyeceğiz ” dedi.

‘HİÇBİR AVUKAT YALNIZ KALMAYACAK’

Seçim manifestosuna dair açıklamalarda da bulunan Sunay, çoğulcu ve katılımcı bir yönetim anlayışının meyvesi olan Kütahya Barosu Gençlik Meclisi tarafından belirlenecek temsilcilerin yönetim kurulu toplantıların söz sahibi olmalarını sağlayacaklarını belirtti. Avukat Hakları Komisyonu bünyesinde müdahale ekipleri kuracaklarını da vurgulayan Sunay, “Hiçbir avukat yalnız kalmayacak sloganıyla başlatacağımız projemiz ile meslektaşlarımızın talebi halinde avukatı olacak, her koşulda gözlemci olarak duruşmalarda yer alacağız! Ayrıca, Genç meslektaşlarımızdan ilk yıl aidat almayacağız! Hoş Geldin Meslektaşım Kurum Avukatı meslektaşlarımız da genç meslektaşlarımız gibi yüzde 50 oranında aidat ödeyecek” ifadelerini kullandı.

TERCİH BUTONLARI YENİDNE AKTİF HALE GELECEK

CMK Düzenlemesi, seçim hakkı, pozitif ayrım gece ve gündüz şeklindeki tercih butonlarının yeniden aktif hale getirileceğine dikkat çeken Sunay, “Gece ve gündüz ayrımı olmaksızın meslekte 5 yılını tamamlamamış meslektaşlarımız için 0.50 çarpan uygulaması devam edecek. 2 yılını tamamlamamış meslektaşlarımız için ayrıca 0.25 çarpanı üzerinden ve 65 yaş üstü meslektaşlarımız için pozitif ayrıma gidilerek 0.50 çarpanı üzerinden puanlamaya tabi tutacağız. Adli Yardım ödeneğini en etkin şekilde kullanacak, görevlendirmelerin hızlandırılması hususunda gerekli çalışmaları yaparak işlerlik kazandıracağız” dedi.

SORUNLARA ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIM

Yeni adliye ile birlikte ortaya çıkacak ulaşım sorununu da Adliyeler arasında oluşturulacak “ring hattı” ile çözüme kavuşturacaklarını ifade eden İlkay Sunay,açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Uzak mesafe CMK görevlendirmelerinde araç tahsisi hususunda etkin çalışma yürütülecek. Avukat Evi ihtiyacımız konusunda TBB nezdinde almış olduğumuz sözün sonuna kadar takipçisi olunacak, birlik ve beraberlik içinde özlediğimiz güzel günlere kavuşmak için çalışacağız. Ayrıca her ay en az bir faaliyet gerçekleştireceğiz”

Haberimizi puanlar mısınız?