in

Belediyeden çiftçilere 26 tonluk tohum desteği

  • Okuma Süresi:3Dakika
  • Karakter Sayısı:526karakter

 

Kütahya Belediyesi, köyden mahalle olan 26 mahalledeki üreticilere 26 bin 337 kilogram tohum desteği sağladı. Tohum dağıtım töreninde üretimin önemine değinen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Üretirsek kimseye eyvallahımız olmaz” dedi

Kütahya Belediyesi tarafından, köy statüsünden mahalle statüsüne geçen 26 mahallede çiftçilik faaliyetlerine devam eden vatandaşlara destek olmak amacıyla tohum dağıtımı yapıldı. 4 bin 20 kilogram yonca, 12 bin 250 kilogram yulaf, 5 bin 375 kilogram adi fiğ ve 4 bin 692 kilogram mısır olmak üzere toplam 26 bin 337 kilogram yem bitkisi tohumu üreticilere dağıtıldı. Tohum dağıtım töreninde üreticilere seslenen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Sonradan mahalle olmuş ama hala tarımsal üretimi ana geçim kaynağı olarak sürdüren mahallelerimize, Belediyemizin ayni ve nakdi desteklerini sürdürüyoruz. 2022 yılında desteklerin yem bitkisi tohumu şeklinde verilmesiyle ilgili gelen talep doğrultusunda meclisimizin aldığı karar gereğince geçen yıl hepinizin bildiği gibi Çiftçi Kayıt Sisteminde yer alan çiftçilerimize tohum desteği yaptık, birlikte hasatlara gittik. Allah hepsinden razı olsun, hepsi ürettiler, bu ülkeyi ve bu toplumu başka ülkelerin eline baktırmadılar. Vatandaşımızı doyurdular, hayvanlarımızı doyurdular, süt, et ve yumurta olarak bize geri döndü. Bu sene de yine aynı şekilde yem bitkisi tohumu desteğimizi meclisimizden aldığımız kararla sürdürme yönünde bir irade ortaya koyduk. Bu kapsamda, 4 bin 20 kilogram yonca, 12 bin 250 kilogram yulaf, 5 bin 375 kilogram adi fiğ ve 4 bin 692 kilogram mısır olmak üzere toplam 26 bin 337 kilogram, yani yaklaşık 2 tır yem bitkisi tohumunu bugün bu törenle dağıtıyoruz” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN IŞIK ÜRETİMİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Üretimin önemine değinen Başkan Işık, “Değerli hemşehrilerim, üreten toplumların 3 önemli artısı oluyor. Birincisi, üreten toplum kendi ürettiği malın ve hizmetin kıymetini bilerek o ülkeye ve devlete aidiyet duygusunu artırıyor. İkincisi, ancak üreten toplumlar başka ülkelere olan döviz endeksli borçlarını ihracat yaparak ödeme şansını yakalıyorlar. Aksi takdirde başkasından aldığınız parayı ödeyecek mal veya hizmetiniz olmaz ise onların kulu kölesi olursunuz. Son dönemde bu ülkede oynanmak istenen oyunların arkasında bunların olduğunu unutmayın. Üretimden uzaklaşan her toplum, bir başka toplumun kölesi olmuştur. Üçüncüsü ve en önemlisi de istihdam. Geriden gelen gençlerimize bu üreten toplumlarımızda yeni iş alanları oluşuyor, dolayısıyla işsizlik azalıyor, sosyal barış artıyor. Kütahya’mız, 26 mahallemizdeki çok sayıdaki üreticimiz sayesinde başka illere, başka ülkelere, başka toplumlara muhtaç olmadan önemli ölçüde birinci acil ihtiyaç olan gıda üretimini bu sayede üretmeye devam ediyor. Bizimkisi sadece onlara bir teşvik. Üretmek zorundayız. Üretirsek kimseye eyvallahımız olmaz. Onun için biz, üreten mahallelerimizi çok önemsedik. Göreve gelir gelmez öncelikle mahalle muhtarlarımızın, mahallede oturan sakinlerimizin acil taleplerini giderdik” dedi.

Haberimizi puanlar mısınız?