in ,

Çatak Köyü Cami ibadete açıldı

  • Okuma Süresi:2Dakika
  • Karakter Sayısı:312karakter

 

Hisarcık’ın Çatak köyünde 2018 yılında temeli atılan Çatak Köyü Camisinde çalışmalar tamamlandı

Hayırseverler tarafından yaptırılan cami, Vali Ali Çelik’in katılımıyla ibadete açıldı. Dayanışma ve bir aradalığın sonucu güzel bir eser kazandırıldığını belirten Vali Ali Çelik, emeği geçenlere teşekkür etti.  Törene katılanların bayramını tebrik eden Vali Ali Çelik, “Küskünlükleri, dargınlıkları terk ederek bir arada olmanın, cemaat olmanın, millet olmanın huzurunu ve duygusunu yaşatmak hepimizin en büyük sorumluluğu. Allah sonsuza kadar devletimizi, ülkemizi ve milletimizi güçlü kılsın; birlik ve beraberliğimiz daîm olsun” ifadelerini kullandı.

Camilerin sadece namaz kılma alanı olmadığının altını çizen Vali Çelik, “Camiler; birlik ve beraberliğimizi sağlamada, dini değerlerimizin yaşatılmasında esas alanlar. Yan yana saf tutmak, namazın idrakiyle bir araya gelmek ve bu duyguların yaşatılması çok önemli” dedi. Okunan duanın ardından caminin açılış kurdelesi kesilerek ibadete açıldı.

Törene Vali Ali Çelik’in yanı sıra Tavşanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Çatak Köyü Cami Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Servet Ertaş, köy muhtarı Ahmet Okumuş ile vatandaşlar katıldı. Çatak Köyü Cami Yapma ve Yaşatma Derneği öncülüğünde hayırseverler tarafından yaptırılan, yaklaşık 2,5 milyon TL’ye mal olan camide 250 kişi ibadet edebilecek. Vali Ali Çelik, caminin açılışının ardından köy halkıyla bayramlaştı. Bir arada bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Çelik, köy sakinleriyle sohbet ederek bayramlarını tebrik etti.

Haberimizi puanlar mısınız?