in

DPÜ’de ‘Gizemli Tarih’ söyleşisi

  • Okuma Süresi:1dk
  • Karakter Sayısı:206karakter

 

TRT Belgesel’de yayımlanan Gizemli Tarih belgeseli ekibi, Fen Edebiyat Fakültemizin ev sahipliğinde düzenlenen seminerde öğrencilerle buluştu

DPÜ’de Gizemli Tarih konulu söyleşi düzenlendi. Radyo Topluluğu tarafından Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Tarih Bölümü akademisyenlerden Dr. Öğr. Üyesi Özlem Soyer Zeyrek’in moderatörlüğünü üstlendiği söyleşiye FEF Dekanı Prof. Dr. Rahmi Kasımoğulları, konuşmacılar Gizemli Tarih belgesellerinin yapımcısı, yönetmeni ve senaristi Talha Eyüboğlu, uygulayıcı yapımcısı Buğra Eyüboğlu, genel koordinatörü Kadir Tıraş, akademik ve idari perosneller ve öğrenciler katıldı.

Tarihi Belgeseller dersi kapsamında üniversiteye konuk olan yapım ekibi, Gizemli Tarih belgesellerinin nasıl ortaya çıktığını ve yürütmekte oldukları çalışmaların hangi süreçlerden geçtiğini öğrencilerimize ve tarih meraklılarına aktardılar. Katılımcılarla belgeselin henüz yayımlanmayan ve Mimar Sinan’ı konu alan son bölümünü de paylaşan belgesel ekibinin bu çalışması izleyiciler tarafından beğeniyle karşılandı. Belgesel gösterimi bittikten sonra izleyiciler yapım ekibine merak ettiği soruları yöneltti.

Haberimizi puanlar mısınız?