in

DPÜ’den Sakarya Üniversitesinde sergi

  • Okuma Süresi:2Dakika
  • Karakter Sayısı:337karakter

Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 30 Ağustos Zaferinin 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında Sakarya Üniversitesi’nde düzenlediği 22’den 22’ye temalı Uluslararası Afiş Tasarım Yarışması Sergisi açıldı

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, 22’den 22’ye temalı Uluslararası Afiş Tasarım Yarışması Sergisi’ni Sakarya Üniversitesinde(SAÜ) açtı. SAÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Sanat Galerisi’nde düzenlenen serginin açılışına DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, SAÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Turgay, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Etkinliğe ilişkin DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nden yapılan açıklamada 30 Ağustos 2022 Zafer Bayramı haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen uluslararası afiş yarışmasında, şehitlerin anılması ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının gösterdiği millî mücadele konusunda farkındalık oluşturulmasının ve 30 Ağustos destanının gelecek kuşaklara görsel bir kültür mirası olarak aktarılmasının amaçlandığı kaydedildi.

‘AMACIMIZ İSTİKBALE DERDİMİZİ SANATLA ANLATMAK’

22’den 22’ye temalı sergiyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, üniversite olarak böyle bir sergi düzenlemekten memnun olduklarını dile getirdi. Kurtuluş Savaşı’nı en iyi şekilde gençlere aktarmakla zorunlu olduklarını vurgulayan Rektör Uysal, amaçlarının istikbale dertlerini sanatla anlatmak olduğunu aktardı ve sergide emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. Serginin açılışında konuşma yapan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ise gençlere 30 Ağustos Zaferinin ruhunu anlatmak düşüncesiyle yola çıktıklarını belirterek iş birliğinde emeği geçen Rektör Uysal’a teşekkür etti. Sergi, 27 Kasım 2022 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Haberimizi puanlar mısınız?