in ,

Emet’te 12 Mart programı

  • Okuma Süresi:1dk
  • Karakter Sayısı:215karakter

 

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü nedeniyle Emet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bir program düzenlendi

Programa, İlçe  Kaymakamı Hasan Çiçek, Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Neşet Öztürk, İlçe Emniyet Müdür Vekili Mehmet Akbulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilal Şen, şube ve okul müdürleri, bütün kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Mehmet Akif Ersoy İlkokulu sınıf Öğretmeni Mehmet Altındal yaptı.

Konuşmanın ardından, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ile İstiklal Marşı’nın yazılış hikayesini anlatan sunum gerçekleştirildi. Program Mehmet Akif Ersoy ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan  Mehmet Akif Ersoy’u anma oratoryo gösterisi, Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinin okunması  ve Dumlupınar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencisi Yağmur Duran’ın seslendirdiği “Şu Kışlanın Kapısına” isimli türkü beğeniyle izlendi.

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Ortaokulu öğretmen, öğrencileri tarafından hazırlanan İstiklal Marşımızın yazılış hikayesini ve kabulünü anlatan gösteri ve klip büyük beğeni topladı.

Haberimizi puanlar mısınız?