in

Germiyan’daki hastane yatırımı bu yıl başlıyor

  • Okuma Süresi:3Dakika
  • Karakter Sayısı:756karakter

 

14 Mart Tıp Bayramı Töreni’nde konuşan KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Germiyan Kampüsü içinde yer alacak olan yeni hastane yatırımının bu yıl başlayacağını ifade etti

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hekim Sinan Konferans Salonunda 14 Mart Tıp Bayramı töreni gerçekleşti. Programa Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Cem Algın, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Duygu Perçin Renders, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sertaş Erarslan, Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Uzm. Dr. Mustafa Yılmaz, dekan yardımcıları, akademisyenler, idari personeller ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleşti. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ili etkileyen deprem felaketine değinerek sözlerine başlayan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Algın, “37 gün önce 11 ilimizi etkileyen deprem felaketi nedeniyle üzüntümüz büyük. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

‘14 MART TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ İÇİN ÖZEL BİR GÜNDÜR’

Hipokrat’ın, ‘Tıp bir sanattır. Hem de ondan insanlık sevgisinin kopamadığı çok zor bir sanat.’ sözünü hatırlatan Algın 14 Mart’ın tarihçesinden bahsederek, “Sağlık çalışanlarının kendilerini bir gün dahi olsun özel hissetmelerini sağlayan 14 Mart tüm sağlık çalışanlarımız için özel bir gündür. Üniversitemizde yetişmiş nitelikli sağlık elemanlarımızın sayısı arttıkça yurtdışına giden hasta sayısı daha da azalacaktır. Üniversitelerde öğretim üyelerinin nitelikli, donanımlı tıpta uzmanlık öğrencisi yetiştirmesi gerekmektedir. KSBÜ geleceğin doktorlarını başarı ile yetiştirmektedir. Sağlıkta şiddet vakalarına rağmen hastalarımız sağlık çalışanlarına minnet duymaktadır. Hekimlerin hangi koşulda olursa olsun savaşta afette en iyi şekilde çalıştıkları bilinmektedir. Pandemi sürecinde de sağlığını hiçe sayarak kendini feda eden hekimlerimiz unutulmamalıdır. 14 Mart tarihi insan hayatına dokunan sağlık çalışanlarının önemini bir kez daha hatırlatacaktır. Depremde hayatına kaybeden sağlık çalışanlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum, saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

‘SAĞLIKTA ŞİDDET ÖNEMLİ BİR SORUN HALİNE GELMEYE BAŞLADI’

Yakın zamanda ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketi sonrasında yüreklerin hala dağlı olduğunu ifade ederek sözlerine konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Kavuncu, “Kişisel düşüncem toplumun yaygın karakterinin bu olmadığı yönünde. Temennimiz toplum kültürünün gelişmesi ve eğitimin daha iyi olması ile birlikte bu konuların çözülmesi” dedi.

‘HER ŞEYİN BİR ARADA

OLDUĞU BİR ALANA KAVUŞMUŞ OLACAĞIZ’

Germiyan Kampüsü içinde yer alacak olan yeni hastaneden de bahseden Kavuncu, “Germiyan Kampüsümüzdeki yatırım bu sene başlıyor. Orası tamamlanacak ve hayal ettiğimiz her şeyin bir arada olduğu bir alana kavuşmuş olacağız. Bu hastane gelecekte kaçınılmaz olarak üniversitenin afiliye olduğu bir eğitim hastanesi olacaktır. O nedenle şimdiden bu hastanenin bir eğitim hastanesi özelinde yapılması önemlidir. Artan sağlık refahı ile birlikte bir üniversitenin var olma nedeni olan eğitim ve araştırma konusunda da çok büyük katkılarınız oldu. Bunu somut belgelerle de belgeler hale geldik. Bu noktada Tıp Fakültemiz akredite oldu. Böylelikle şu anda Türkiye’deki tıp fakülteleri içine ilk 50’ye doğrudan girmiş olduk. Bu noktada başta Tıp Fakültesi Dekanımız olmak üzere dekan yardımcılarımıza, akademisyenlerimize teşekkürü borç bilirim.” Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi ile Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalına akredite olmalarından dolayı belgeleri teslim edilerek, süreçte emeği geçenlere teşekkür edildi. Program sonunda Öğr. Gör. Mehmet Sevim ve ekibi tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Haberimizi puanlar mısınız?