in

KSBÜ, TÜBİTAK’ın uygulayıcı kuruluşları arasına girdi

  • Okuma Süresi:1dk
  • Karakter Sayısı:302karakter

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, TÜBİTAK Girişimcilik Destek Programı kapsamında, girişimcilere hizmet verecek kuruluşlar arasına seçildi
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı (BiGG) kapsamında, 2023-2025 döneminde girişimcilere hizmet verecek yeni uygulayıcı kuruluşlar belli oldu. Destek almaya hak kazanan uygulayıcı kuruluşlar içerisinde Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) de yer aldı. TÜBİTAK’ın “Birlikte Geliştirme ve Birlikte Başarma Yaklaşımı” ile güncellenen yeni Uygulayıcı Kuruluş modelinde, sektörel ve bölgesel iş birlikleri önceliklendirildi. Daha önceki çağrılarda etkin rol alan teknoloji geliştirme bölgeleri ve teknoloji transfer ofislerinin yanı sıra finans kurumlarının, özel sektörün ve araştırma altyapılarının da girişimcilere destek olmak üzere, iş birliğine dayanan yenilikçi modeller geliştirmeleri teşvik edildi. Bankaların, fonların ve yatırımcı ağlarının hızlandırma sürecine dahil olması ile girişimcilerin finansa erişiminin kolaylaşması ve BİGG desteği ile kurulan işletmelerin büyüme potansiyellerinin hızla hayata geçirilmesi hedeflendi.
UYGULAYICI KURULUŞLARLA FİKİRLER SOMUT İŞ PLANLARINA DÖNÜŞÜYOR
TÜBİTAK, 2012 yılından bu yana 1512 Girişimcilik Destek Programı (BİGG) kapsamında girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, kuracakları Ar-Ge potansiyeli olan firmalarda ticari değeri yüksek ürün ve hizmetlere dönüştürebilmeleri için, fikir aşamasından pazara kadar olan süreçleri destekliyor. Yenilikçi iş fikirlerinin somut iş planlarına dönüşmesi sürecinde girişimcilerin desteklendiği BİGG 1. aşaması 2015 yılından itibaren Uygulayıcı Kuruluşlar tarafından yürütülüyor.

Haberimizi puanlar mısınız?