in ,

Kütahya Hacı Bektaş-i Veli Cemevi’nin temeli atıldı

YouTube video
  • Okuma Süresi:1dk
  • Karakter Sayısı:306karakter

 

Kütahya’da inşa edilecek olan Hacı Bektaş-i Veli Cemevi’nin temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle katıldığı törende atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Türkiye’de 4 cemevinin açılışı ve 7 cemevinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Kütahya’da da Evliya Çelebi Mahallesinde inşa edilecek olan Hacı Bektaş-i Veli Cemevi’nin temeli geniş bir katılımla gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle bağlandığı törene Vali Ali Çelik, AK Parti Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel ve Ceyda Çetin Erenler, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende yapılan dua ile devam etti.

Yatırımın 14 milyon TL değerinde olduğunu söyleyen Kütahya Valisi Ali Çelik, “Yatırımı İl Özel İdaremiz, derneğimiz ve vatandaşlarımızın desteğiyle gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Müteahhidimiz sağ olsun, temel atma sürecindeyken hızlı bir şekilde yatırımına devam ediyor. İkinci katın table betonu dökülme aşamasına geldi. Mart ayı gibi cemevimizin tamamlanacak. 460 bin metrekarelik taban alanına oturuyor ve 3 kattan oluşacak” dedi.

Vali Çelik’in konuşmasının ardından sanatçılar tarafından maniler okundu. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması kurulan dev ekrandan takip edildi. Erdoğan’ın konuşmasının ardından Elazığ, Ankara, Erzurum ve Erzincan’da Cemevi açılışı yapılırken, Kütahya ile birlikte Burdur, Denizli, Bilecik, Kayseri, Aydın ve Kırklareli’nde Cemevinin temeli atıldı.

Haberimizi puanlar mısınız?