Vali Musa Işın ve il protokolü, Ticaret Borsası Bölcek İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.
Sınıfları ziyaret eden Vali Musa Işın ve protokol üyeleri, öğrencilerle yakından ilgilenerek karnelerini takdim etti. Başarılarından dolayı öğrencileri tebrik eden Vali Işın, yaz tatilini verimli değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.
Karne töreninin ardından okulda Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen aşure dağıtımı etkinliğine katılan Vali Işın, öğrenci ve vatandaşlara aşure ikramında bulundu.
Vali Musa Işın, 2025-2026 eğitim öğretim yılının başarıyla tamamlandığını belirterek öğrencilere, öğretmenlere ve velilere iyi tatiller diledi.
Bir eğitim öğretim yılını huzur ve başarı içerisinde geride bıraktıklarını ifade eden Vali Musa Işın, “Bugün 2025-2026 eğitim öğretim yılını tamamlıyoruz. Uzun bir eğitim döneminin ardından hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz dinlenmeyi hak etti. Tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize sağlıklı, huzurlu ve verimli bir yaz tatili diliyorum. İnşallah eylül ayında yeni eğitim öğretim yılına aynı heyecanla başlayacağız” dedi.
Vali Musa Işın, Kütahya genelinde 581 okulda 99 bin 749 öğrencinin karne heyecanı yaşadığını belirterek, bu tablonun eğitime verilen değerin ve yapılan yatırımların en anlamlı göstergesi olduğunu ifade etti.
Kütahya’nın eğitim alanında başarılı bir il olduğunu belirten Işın, “İlimizde başarılı öğrencilerimiz, fedakâr öğretmenlerimiz ve güçlü bir eğitim kadromuz bulunuyor. Çocuklarımızın geleceğe en iyi şekilde hazırlanması için tüm kurumlarımızla birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizin istikbaline katkı sağlayacak donanımlı nesiller yetiştirmek en önemli hedefimizdir” diye konuştu.
Okullardaki huzur ve güven ortamının korunmasına büyük önem verdiklerini belirten Musa Işın, eğitim kurumlarında düzenli değerlendirme toplantıları yapıldığını, sorunların zamanında tespit edilerek gerekli tedbirlerin kararlılıkla alındığını ifade etti.