44,3346$% 0.01
51,3419€% -0.05
59,3266£% -0.64
6.401,46%-3,28
10.860,00%-2,34
43.308,00%-2,33
02:00
Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, 26 Şubat 1992 Azerbaycan Hocalı kentinde yaşananların sıradan bir savaş hadisesi olmadığını, o gece hedef alınanların savunmasız siviller olduğunu dile getirdi.
Milletvekili Erbaş yaptığı konuşmada, “Bilinen 613 Azerbaycanlı kardeşimiz o gün hunharca katledilmiştir. Sadece canlar değil, umutlar, hayaller, yuvalar ve gelecekler yok edildi. Esir alınan sivillere insanlık dışı işkenceler yapıldı. Nice insanın akıbeti karanlıkta bırakıldı. Bu açık bir katliamdı, vahşetti, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtu ve bu suç insanlık vicdanında silinmez izler bıraktı. Hocalı Türk milletinin yüreğine kazınmış bir yaradır. O gece yalnızca can Azerbaycan ağlamadı. Anadolu ağladı, Türk dünyası ağladı, çünkü biz iki millet fakat tek milletiz. Bizim kaderimiz ortaktır. Bizim acımız birdir, hafızamız tektir. Hocalı’da dökülen kan yıllar boyunca hafızamızda diri kaldı. Dünya sustu, uluslararası mekanizmalar sustu, güçlü olanlar sustu ama Türk milleti susmadı, sabretti, bekledi. Unutmadı çünkü biz biliriz ki adalet yerini bulmadan acılar dinmez. Hakikat teslim edilmeden yaralar kapanmaz. 2020’de 44 gün süren muharebeyle tarihin yeniden yazıldığını vurgulayan Erbaş, “Bu bir intikam değil, adalet yürüyüşüydü. Bu bir öfke değil haklının tecellisiydi. Egemenlik hakkının yeniden ayağa kalkışıydı. 30 yılın sabrı, direnci ve onurlu zaferin taçlanmasıydı. Azerbaycan dünyaya şunu gösterdi. Türk milleti unutmaz, Türk milleti boyun eğmez, Türk milleti sabreder fakat asla teslim olmaz. Karabağ’da bugün dalgalanan bayrak yalnızca bir zaferin sembolü değildir. O bayrak Hocalı’da yere düşen masumların onurunun yeniden ayağa kalkmasıdır. O bayrak adaletin gecikebileceğini fakat asla yok olmayacağını tüm dünyaya ilan etmektir. Bugün Karabağ’da yükselen her ezan sesi Hocalı’da yarım kalan duaların tamamlanışıdır. Bugün Azerbaycan’ın istiklal ve istikbali Türk dünyasının müşterek kader yürüyüşüdür” diye konuştu.
Türkiye ile Azerbaycan arasındaki bağın sıradan bir ittifak olmadığı belirten Ahmet Erbaş, ” Bu bağı zayıflatmaya kalkışanlar karşısında yalnız iki devlet değil, tek vücut olmuş Türk milletini bulurlar. Bizim sevdamız birliktir, davamız milletimizin hasiyetidir, yolumuz birlik ve kardeşlik yoludur. Türkiye Cumhuriyeti dün olduğu gibi bugün de can Azerbaycan’ın yanındadır. Bu bir diplomatik tercih değil, tarihi vicdani bir sorumluluktur çünkü bizim kardeşliğimiz sözde değil, tarihte, kanda ve kaderde yazılıdır. Hocalı’yı anmak, benzer acıların bir daha yaşanmaması için kararlı bir iradeyi ortaya koymaktır. Hocalı’yı anmak unutmamak ve unutturmamaktır. Bugün Güney Kafkasya’da kalıcı barış konuşuluyorsa bu ancak güçlü bir Azerbaycan ve güçlü bir Türkiye sayesinde mümkün olacaktır. Zayıf olanların barışı ve dirayeti olmaz.
Çatı yangını kısa sürede söndürüldü
1
Gediz’in gelişmesi için işbirliği alanları konuşuldu
29313 kez okundu
2
İşimiz mucizeye kaldı: 0-4
24479 kez okundu
3
Sıradaki gelsin! Şimşek zaferini taraftarıyla kutladı
21803 kez okundu
4
Müdür Yeniay’dan mazot ve gübre desteği açıklaması
20973 kez okundu
5
76 derecelik termal su gün yüzüne çıktı
19638 kez okundu