34,6953$% 0.22
36,7357€% 0.19
44,1013£% 0.09
2.963,56%0,99
4.960,00%0,96
19.841,00%0,96
Kütahya Belediyesi tarafından Sofu Mahallesi’ne yapılan Kültür ve Sosyal İşler Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Başkan Işık, 26 tesisin şehre kazandırıldığını söyledi
Mahallelerin ihtiyaçları doğrultusunda yatırımlarını sürdüren Kütahya Belediyesi, Sofu Mahallesi Kültür ve Sosyal İşler Merkezi’ni tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu. Tesis içerisinde muhtarlık ofisi, 2 adet çok amaçlı salon, mahalle fırını, revir, 2 adet mutfak, teras alanı gibi vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek alanların yer aldığı Sofu Mahallesi Kültür ve Sosyal İşler Merkezi’nin açılışı Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, il protokolü ve temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.
Açılışta konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “İl Genel Meclisi Başkanım, Muhtarlar Derneği Başkanım, Değerli Muhtarlarım, İl Genel Meclisi üyelerimiz, Belediye Meclis üyelerimiz, Belediyemizin çok kıymetli çalışanı mesai arkadaşlarım, Başkan Yardımcılarımız, Müdürlerimiz, sahadaki işçimiz Sofu Mahallemizin çok kıymetli sakini değerli hemşehrilerim, basınımızın kıymetli temsilcileri öncelikle yine bir hayırlı günde cuma gününde 2 Aralık 2022 tarihinde buranın temelini atmıştık. Rabbim nasip eyledi 8 ay sonra şimdi yine bir hayırlı günde cuma gününde 1 Eylül tarihi itibariyle açılışımızı yapıyoruz. Öncelikle temelinden bugüne kadar emeği geçen her çalışanımıza, yüklenici firmamızın değerli çalışanlarına, birim müdürlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Eser bırakmak kolay olmuyor. Önce ter dökmek gerekiyor. Ter dökseniz bile nasip olması gerekiyor. Nasip olduğunda da Rabbim bir şekilde işleri kolaylaştırıyor. Söz konusu Kültür Merkezimiz yaklaşık 900 metrekare inşaat alanına sahip. 2 katlı, içerisinde 2 adet çok amaçlı salon, 1 adet Muhtarlık ofisi, 1 adet revir, 2 adet mutfak, 1 adet gelin hazırlık odası, 1 adet mahalle fırını ve teras alanı bulunmakta. Giriş katında 255 metrekare düğün salonu, üst katta da yaklaşık 310 metrekarelik düğün salonumuz var. Proje kapsamında yaklaşık 770 metrekare çevre düzenlemesi yapıldı. Projemizin de o günkü ihale bedeliyle maliyeti yaklaşık 7 milyon. Ama bugün derseniz 15-16 milyon liralık bir değere sahip bir eser. Tabi özellikle Mahalle Muhtarımız göreve ilk geldiğimizde buranın ihalesiyle ilgili talebi bize iletti. Kendisine dedim ki ben daha önce yapılan Kültür Merkezleri ikişer kat olduğu için, 2’inci katı genelde yaşlılarımız kullanamıyor mümkünse burayı tek kat yapalım dedim. O zaman biraz bekleyelim dedi. Aradan pandemi geçti. Belki muhtarı ikna olur da bizde bu maliyeti yarıya düşürürüz diye biraz zaman kazanmaya çalıştık. Baktım bir dahaki gelişinde ısrarlı. Dedim burayı kullanabilecek miyiz? Milletin parasını boşa harcamayalım. Kötü örnekler var. Dedi ki Başkanım ondan emin olun. Biz sadece Sofu Mahallesi için istemiyoruz. Kütahya’mızda ki her hemşehrimiz burayı çok rahatlıkla kullanabilir. Dolayısıyla mal sizin, mülk sizin. 2 katlı olsun. 2 katlı olmayacaksa yapmayalım dedi. Bende kıramadım. Hepsine söz verdim. Ne istiyorsanız yapacağım diye. Dedim ki o zaman tamam muhtarımız ısrar ediyor. Birlikte kullanırız dedik. Sağ olsun onun da gayretleriyle Sofu Mahallesi’ndeki siz değerli hemşehrilerimizin talebi üzerine böyle bir güzel eseri şehrimize kazandırmış olduk. Rabbim hayırla, hayırlı işlerde kullanmayı nasip eylesin. Eserler yapıldıktan sonra mahallemiz sahip çıkar ise inanıyorum ki ilelebet her kullanan vesile olanlara dua edecektir. Oradan da hepimiz nasibimizi alacağız” ifadelerini kullandı.
4 YILDA 26 TESİS ŞEHRE KAZANDIRILDI
Birçok mahallede benzer hizmetlerin kazandırıldığını belirterek sözlerine devam eden Işık, “Şimdi göreve geldik birçok mahallemizin benzer talepleri yoğunlaştı. Bunu da 5 yıla yaymak gerekiyordu. Araya giren 2 yıllık pandemi arkasından savaş, dolayısıyla piyasaya etkileri, deprem, doğal afetler derken birçok konuda zorlandık. Ama hayatta devam ediyor. Bir taraftan da bu işlerin yapılması gerekiyor. Göreve ilk gelişimizden bu yana bazı mahallelerimize kazandırdıklarımızı ve 155 yıllık Kütahya Belediyesi tarihinde geçmişte yapılanlarla bu 5 yıla sığdırılanları sizlerin değerlendirmesine sunmak istiyorum. 9 Mahallemize, Andız, Kırgıllı, Fatih, Hacıazizler, Hamidiye, Cumhuriyet, Pirler, Ağaçköy ve Sofu Mahallemize Sosyal ve Kültür İşleri Merkezleri kazandırdık. Enne ve Civli Mahallelerimizde inşaatlar devam ediyor. Yakında inşallah onları da tamamlayacağız. 11 mahallemize buna benzer Kültür Merkezlerini kazandırdık. Geride bıraktığımız 4 yılda. Ayrıca 7 Mahallemize, Pirler, Kirazpınar, Cumhuriyet, Kırgıllı, Ağaçköy Hamidiye ve Sofu Mahallemize Muhtarlık Ofisi veya Muhtarlık binaları kazandırdık. Etti 18. 7 Mahallemizde de Zığra, Aydoğdu, Cedit, Hacıazizler, Çalca, Perli ve Saray Mahallemizde Muhtarlık Hizmet Binası yapım çalışmaları devam ediyor. Salı günü de 100. Yıl Mahallemizin Muhtarlık ve Kültür Evi’nin ihalesi var. Topladığımız zaman 26 tesisi 4 yılda bu mahallelerimize kazandırdık. Bizden önceki 151 yılı dikkate aldığımızda onların tam kayıtlarını yetiştiremedim. Kayıtlar çıktığında onu da bir paylaşırız bu vesile ile. İnşallah 26’nın üzerindedir. Geriye kalan olmayan mahallelerimize de önümüzdeki süreçte inşallah bu tür mekanları kazandıracağız. Özetle şunu söylemek istiyorum. Bunlar bir ihtiyaç ve bu ihtiyaçların karşılanması için belediyemiz bütçemizden ayrılmış olan paralar da bu mahalle sakinlerimizin hakkı. Çünkü belediye bütçemizin 2 ana kaynağı var. Yarısı 85 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının her ay verdiği vergilerden, bizim burada oturan vatandaşlarımızın sayısıyla çarpılarak buraya ayrılan para var. Yani her 100 liranın yaklaşık 50 lirası. Geri kalan 50 lirası da sizler dahil Kütahya’mızda yaşayan bizim nüfusumuza kayıtlı, ikametgahı burada olan hemşehrilerimizin belediyemize verdiği su parasından, tabela vergisine kadar kendi öz kaynaklarımız. Dolayısıyla bu mahalleye ayrılan para, yapılan bu tesis, bu mahallede yaşayan hemşehrilerimizin anasının ak sütü gibi helal parası. Yeter ki bu tür eserlere gitsin. Her mahallemiz şehrimizin çok kıymetli birimi. Gönlümüz her mahallemize böyle bir tesisi kazandırmadan yana. Ancak bazı mahallelerimizde maalesef arsa problemi olması nedeniyle muhtarlarım bilirler, birçoğuna bu tür tesisleri sığdıramıyoruz. Ama küçükte olsa o mahalledeki hemşehrilerimizin, muhtarlarımızın verdiği hizmeti almalarını sağlayacak muhtarlık hizmet binalarımızı ve kültür merkezlerimizi tüm mahallelerimize yaymaya çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra da bu hizmetlerimiz devam edecek” dedi.
SOFU MAHALLESİ’NE YAPILAN HİZMETLER
Işık, “Sofu Mahallemize geldiğimiz günden bu yana yaptığımız birçok hizmetimiz var. Fırsat buldukça da her mahallemize ne yapmışız onları paylaşmak isteriz. Öncelikle bu mahallemize diğer 26 mahallemize yaptığımız gibi ücretsiz WİFİ, yani ücretsiz internet erişimi sağladık. Mahallemizdeki çocuk parkımıza kamera sistemi kurarak güvenli hale getirdik. Sentetik yüzeyli çim sahamızın yapımını tamamladık. 300 metreküp hacimli içme suyu deposunu yaparak mahallemizin temiz su ihtiyacını karşıladık. Bin 502 metre içme suyu hattının imalatını tamamlayarak altyapımızı güçlendirdik ve 45 adet su sayacının değişimini sağladık. Mahallemizdeki sulama göletinin temizliği ve yağmur suyu tahliye hattının temizliği ekiplerimiz tarafından yapıldı. Bereket Kart Uygulaması kapsamında 2 ailemize alışveriş kartı, Eğitime Destek projemizle 3 öğrencimize Eğitime Destek Kartı ve Engelli Koordinasyon Merkezi kapsamında 2 vatandaşımıza destek verildi. Eşya Bankacılığı Projemizle 5 ailemize, Gıda Bankacılığı Projesi kapsamında toplamda 20 aileye, Giysi Bankacılığı Projemizle 26 ailemize, Hilal Bebek projesiyle 19 ailemize Hilal Bebek Çantası, Hilal Kart uygulaması kapsamında 2 ailemize destek verildi. Kadın, Çocuk Danışma ve Dayanışma Merkezi kapsamında 5 vatandaşımızla görüşme yapılarak Kütahya’da ikamet eden ve vatani görevini yerine getirmek üzere askere gidecek olan 3 Mehmetçiğimize Mehmetçik Kart desteği verildi. Sokak hayvanları için mahallemize beslenme noktası yapıldı. 6 bin 397 ton asfalt kaplama yapılan mahallemize, 575 metrekare beton parke kaldırım çalışması, 310 metrekare beton parke ve kaldırım tamiratı, 539 metrekare beton parke yol kaplama çalışması yapıldı. 6 adet çeşmenin mermer kaplaması yapılan mahallemizde fırınların tadilat, boya ve elektrik abonelikleri alınarak kullanışlı hale getirildi. Mahallemize hayırlı ve uğurlu olsun. Ben bir kez daha bu eserin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Gediz’de Ömer Faruk Bostan sahne aldı