45,0379$% 0.19
52,8518€% 0.28
61,0230£% 0.43
6.814,23%0,53
11.078,00%0,29
44.134,00%0,29
02:00
Adalet Bakanlığı, toplum vicdanını yaralayan ve yıllardır çözülemeyen faili meçhul olayların aydınlatılması için tarihi bir adım attı. Bakanlık bünyesinde kurulan ‘Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı’, Türkiye genelindeki kritik dosyaları mercek altına alırken, Kütahya da öncelikli iller listesinde yer aldı.
81 ilde yapılan geniş çaplı tarama sonucunda, adaletin tecellisi için yeniden açılan soruşturma dosyalarının haritası çıkarıldı. Kütahya, Türkiye genelinde en çok dosyanın incelendiği ilk 15 şehir arasında bulunuyor.
KÜTAHYA’DA 15 DOSYA VE 15 MAKTUL YENİDEN İNCELENİYOR
Adalet Bakanlığı verilerine göre, Kütahya’da bugüne kadar sonuçlandırılamamış, delil yetersizliği veya karartılması nedeniyle askıda kalmış 15 ayrı soruşturma dosyası belirlendi. Bu dosyalarda adı geçen 15 maktul için adalet arayışı, yeni kurulan uzman birim ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonuyla en baştan başlatılacak.
TEKNOLOJİK VE ANALİTİK TAKİP BAŞLIYOR
Yeni kurulan Daire Başkanlığı, dosyaları sadece tozlu raflardan indirmekle kalmayacak; günümüzün modern kriminal ve teknik imkanlarını kullanarak “farklı bir gözle” analiz edecek. Kütahya’daki dosyalar için de geçerli olacak bu yeni dönemde şu adımlar atılacak: Derdest dosyalar teknik ve analitik yöntemlerle yeniden taranacak. Başsavcılıklar ve ilgili kurumlar arasında kesintisiz bilgi akışı sağlanacak. Suçun failinin “meçhul” kalmaması için deliller yeniden laboratuvara girecek.
BAKAN GÜRLEK: “HEDEFİMİZ GÜVEN VEREN ADALET”
Adalet Bakanı Akın Gürlek, yeni birimin amacını şu sözlerle özetledi: “Savcı dosyanın kapağındaki isme değil, içindeki delile bakar. Faili meçhul suçların cezasız kalmaması ve toplum vicdanının rahatlatılması için bu birimi ihdas ettik.”
Göçmen kuşlar çiftçinin mesai arkadaşı oldu
1
İntihar eden gencin babasına saldırıp, polise mukavemet eden 6 şüpheli gözaltına alındı
17785 kez okundu
2
Meteoroloji’den Kütahya’ya ‘Sarı’ uyarı! Sağanak geliyor
14001 kez okundu
3
‘Binbir surat’ dolandırıcı Kütahya’ya da uğramış
12045 kez okundu
4
Uyuşturucuyu Kuran-ı Kerimlerin arasına saklamışlar: 5 tutuklama
11318 kez okundu
5
Baygın halde bulunan genç hastaneye kaldırıldı
11227 kez okundu