in

Vali Çelik’ten öğrencilere altın öğütler

  • Okuma Süresi:2Dakika
  • Karakter Sayısı:506karakter

Akşemsettin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda öğrencilerle buluşan Vali Ali Çelik, eğitim hayatı ve mesleki tecrübelerini paylaştı. Vali Çelik, güçlü yarınlar için gençlerin faydalanacağı sosyal alanların güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı
Vali Ali Çelik, Kütahya Akşemsettin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu tarafından düzenlenen Hedef 2023 Kariyer Söyleşileri’ne konuşmacı olarak katıldı. Okul konferans salonunda düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, öğretmenler ve 12’nci sınıf öğrencileri katıldı. Vali Ali Çelik, eğitim hayatı ve mesleki tecrübelerini paylaştığı programda öğrencilerden gelen sorulara da samimi yanıtlar verdi.
‘SOSYAL ALANLARI GÜÇLENDİRMEMİZ GEREKİYOR’
Güçlü yarınlar için gençlerin faydalanacağı sosyal alanların güçlendirilmesi gerektiğini belirten Vali Çelik, “Şehirler, kendini gerçekleştirmek için fırsatların olduğu yerdir. Olmak istediğiniz kişiyi sağlayacak imkânlar, yapmak istediklerinizi, kişisel gelişim alanlarınızı destekleyecek alanlar varsa o şehir güzeldir. Kütahya’da kamu hizmetlerin birçoğu yapılmış, yapılmaya da devam ediyor. Ders çalışma ortamları, okuma alanlarının geniş olduğu, dünyaya erişimin kolaylaştığı internet alanlarının yaygınlaştığı, sosyal faaliyet alanlarının gelişmesi gerekiyor. Bunlar için biraz gayret etmeliyiz” dedi.
‘HAYATIMDA İZ BIRAKAN İKİ ŞEHİR VAR: UŞAK VE KÜTAHYA’
Kütahya’ya hizmet etmekten gurur duyduğunu ifade eden Vali Ali Çelik, “Öğrencilik yaşadığınız bir şehre önce kaymakam sonra vali olarak dönmek kişisel anlamda büyük bir mutluluk. Sizin yetişmenize fırsat veren bir şehre hizmet ediyor olmak ayrıca gurur verici bir duygu. Uşaklıyım, 81 ilin tamamına temas ettim ama hayatımda iz bırakan yerlerden bir tanesi memleketim Uşak, diğeri de memleketim olarak gördüğüm Kütahya. İnsanın iki şehri olması güzel bir duygu” diye konuştu.
‘FARKLI ALANLARDA DA BİLGİ SAHİBİ OLUN’
Öğrencilerden kendi alanlarının yanı sıra farklı alanlarda da bilgi sahibi olmalarının hayatlarına değer katacağından söz eden Vali Çelik, “Çoklu bilgiye maruz kalan insanların düşünce yapısı daha fonksiyonel hale geliyor. 6 milyar insanla rekabet içindesiniz. Ne kadar çok yeteneğiniz ve bilgi alanınız varsa diğerlerinden bir adım öndesiniz. Disiplinli ve planlı çalışarak amaçladığınız hedefe ulaşabilirsiniz. Disiplin yalnızca çalışmak değil sorumluluklarınızı da yerine getirme iradenizdir. Bunu hayatınızın bir parçası haline getirmelisiniz. Proje okulu bu anlamda size artı bir katkı sağlayacaktır” dedi. Öğrencilerden zamanı etkin ve verimli kullanmalarını isteyen Vali Çelik, sosyal medya kullanımına ayrılan sürenin kitap okuma süresinin üstüne çıkmaması gerektiğinin altını çizdi.

Haberimizi puanlar mısınız?