41,9355$% 0,23
48,8003€% 0,44
55,7071£% 0,24
5.280,95%-1,50
9.068,00%-1,84
36.161,00%-1,84
02:00
Kütahya Valisi Musa Işın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, ‘Cumhuriyetimizin 102. yıl dönümünü, kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahya’da büyük bir gurur, coşku ve onurla kutluyoruz. Bu anlamlı günde, aziz milletimizin her bir ferdinin Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum’ ifadelerini kullandı.
Vali Işın mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Cumhuriyet; milletimizin hürriyet ve istiklal uğruna gösterdiği azmin, fedakârlığın ve milli iradenin zaferidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yokluklar içinde inançla yürüttükleri o büyük mücadele, bizlere bağımsız, güçlü ve onurlu bir Türkiye bırakmıştır.”
Kütahya’nın, Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktalarından biri olduğunu hatırlatan Vali Işın, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yeni Türk Devleti’nin temeli burada atıldı, ebedî hayatı burada taçlandırıldı’ sözleri, bu şehrin tarihimizdeki müstesna yerini en güzel şekilde ifade etmektedir.” dedi.
Cumhuriyetin sadece bir yönetim biçimi değil, millet iradesinin ve bağımsızlığın simgesi olduğuna dikkat çeken Işın, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına “Türkiye Yüzyılı” vizyonuyla hazırlandıklarını belirtti.
Vali Işın, açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi:
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği üzere, Türkiye bugün bir asır önceki istiklal ruhunu aynı kararlılıkla yaşatmakta; milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan her türlü tehdide karşı, geçmişten aldığı güçle dimdik ayakta durmaktadır. Ülkemiz, kadim tarihinden, köklü devlet geleneğinden ve Cumhuriyetimizin bir asırlık birikiminden aldığı güçle; tüm zorlukların üstesinden gelebilecek imkân, irade ve kararlılığa sahiptir. Bizler de bu anlayışla, “Türkiye Yüzyılı” vizyonu doğrultusunda Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını; daha güçlü, daha müreffeh, daha adil bir Türkiye hedefiyle karşılamak için çalışıyoruz. Sanayiden eğitime, kültürden tarıma, bilimden sanata kadar her alanda Cumhuriyetimizin değerlerine yakışır bir gayret içindeyiz.
Çünkü biliyoruz ki; geçmişini unutmayan, tarihine sahip çıkan, birliğini ve kardeşliğini koruyan bir milletin aşamayacağı hiçbir engel yoktur.
Bu vatan, cephedeki askerin yanında yer alan, son lokmasını paylaşan, cephanesini ıslanmaktan korumak için üzerindeki örtüyü örten cefakâr analarımızın, kahraman ecdadımızın bize bıraktığı kutsal bir emanettir.
Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Cumhuriyetimizin 102. yılı kutlu olsun. Birliğimiz, dirliğimiz ve kardeşliğimiz daim olsun.
Müdür Yılmaz: “Kütahya olarak bu yıl da iyilikte öncü olacağız”
1
Gediz’in gelişmesi için işbirliği alanları konuşuldu
29042 kez okundu
2
İşimiz mucizeye kaldı: 0-4
24192 kez okundu
3
Sıradaki gelsin! Şimşek zaferini taraftarıyla kutladı
21525 kez okundu
4
Müdür Yeniay’dan mazot ve gübre desteği açıklaması
20675 kez okundu
5
76 derecelik termal su gün yüzüne çıktı
19332 kez okundu