34,4225$% 0.25
36,3261€% 0.22
43,6857£% 0.18
2.833,32%-0,02
4.821,00%-0,04
19.282,00%-0,06
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, üniversite – sanayi iş birliği projeleri kapsamında Mitsubishi Electric Turkey Elektrik Ürünleri A.Ş. temsilcilerini ağırladı
Rektörlük makamında gerçekleşen üniversite – sanayi iş birliği konulu toplantıda Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez, Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Ürün Yönetimi ve Pazarlama Birim Müdürü Tolga Bizel, BZ Dinamik Firmasından Serhat Osma, Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Güney Marmara Bölge Satış Mühendisi Ali Talha Gülçen, NG Makine Fabrika Müdürü Serhat Aydın ile bir araya geldi.
‘ÜNİVERSİTELERİN ETKİNLİKLERİNE KATILMAYI SÜRDÜRECEĞİZ’
DPÜ’nün bir parçası olduğu üniversite – sanayi iş birliği projeleri kapsamında hayata geçirilenlerin yanı sıra çalışmaları devam eden projelerin konuklarla paylaşıldığı görüşmede şu anda ön çalışmaları devam eden ve yakında başlanacak projeler de katılımcılarla paylaşıldı. Mitsubishi Elektrik’in gelecek dönemde üniversite – sanayi iş birliği projelerinin bir paydaşı olması konusunda da görüş alışverişinde bulunulan toplantı sırasında Mitsubishi Electric’ten Tolga Bizel açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Yeni sanayi evresinin merkezinde üretimin bulunduğunu, Sanayi 4.0 ve Nesnelerin İnterneti ile birlikte teknoloji ve haberleşmenin de öneminin arttığı, Sanayi 4.0’a dijital ve akıllı fabrika konseptleri e-F@ctory ile yanıt verdiklerini ve söz konusu altyapı içinde robotların önemli bir görev üstlendiğini belirtti. e-F@ctory ile Mitsubishi Elektrik, yönetimden üretim katına kadar tüm fabrika katmanlarını optimize etmek için ileri teknolojileri kullanarak üreticilerin küresel rekabette öne çıkmasına imkan tanıyor. Tescilli yapay zekâ (AI) teknolojisi Maisart ile şirketlerin yapay zekâdan yüksek fayda sağlamaları için çalışan Mitsubishi Electric; robotlar, gömülü bilgisayar sistemleri ve akıllı PLC’ler başta olmak üzere tüm yeni nesil otomasyon çözümleriyle üretimde maliyetleri minimuma indirirken verimliliği maksimuma çıkarıyor. Türk sanayisinin Dördüncü Sanayi Devrimi’ne oldukça açık olduğunu görebiliyoruz. Biz de yeni endüstri evresinin iddialı oyuncusu olarak geleceğin otomasyon teknolojileri yöneticisi olacak gençlerin eğitimine destek olmak için çalışıyoruz. Üniversitelerde fabrika otomasyon ürünleri olduğu eğitim merkezleri kurulmasına katkı sağlamanın yanı sıra Türkiye genelinde üniversite etkinliklerine katılıyor ve öğrencilerimizi bilgilendiriyoruz. Genç mühendis adaylarının çağın gelişen teknolojilerine uyum sağlayarak iş dünyasında tercih edilebilmelerine yardımcı olmayı amaçlıyoruz.”
‘ÖRNEK BİR BİRLİKTELİK ADIMI ATTIK’
Toplantının taraflar için çok verimli geçtiğini ifade eden Prof. Dr. Kâzım Uysal ise, düşüncelerini “Mitsubishi Elektrik ve NG Makine’nin değerli temsilcilerini üniversitemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. Kendileri üniversite – sanayi iş birliği projelerinin bir parçası olmakla beraber Kütahya Dumlupınar Üniversitesi özelinde de hayata geçirilebilecek projeleri ve hibe programlarını bizlerle paylaştılar. DPÜ yönetimi olarak üniversitemize, öğrencilerimize, kentimize ve ülkemize katkı sunacak her projenin destekçisi olmayı sürdüreceğiz. Burada sözünü ettiğimiz projelerin hayata geçmesi DPÜ ile söz konusu iki firmamızın üniversite – sanayi iş birliğinde örnek bir birliktelik kurması anlamına gelecektir” diyerek ifade etti.
Kütahya’nın hekim ve donanım talepleri iletildi